Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στο Καστελόριζο με μηνύματα ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας στο Καστελόριζο
Σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, καθώς πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων, ο πρωθυπουργός έφτασε στο Καστελόριζο για να εγκαινιάσει τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης...

«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα  κατά την άφιξή του στο νησί  (σ.σ. οκτώ χρόνια μετά το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου που ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο).
Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπ. Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή και τον αναπλ. υπ. Υγείας Π. Πολάκη, ενώ τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού και χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Κατά την παραμονή του στο νησί ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μηνύματα στην Άγκυρα για αποκλιμάκωση της έντασης.

Την ίδια ώρα, ΜΜΕ στη γειτονική μας χώρα επιμένουν στο συμβάν στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Άγκυρα «είχε ειδοποιήσει από το Σάββατο την Αθήνα» σχετικά με την ελληνική σημαία και στη συνέχεια «δόθηκε η εντολή στους Τούρκους κομάντος να την κατεβάσουν».

«Νησί υδατικά αυτόνομο»

Σχετικά με τις μονάδες αφαλάτωσης, όπως έγινε γνωστό, θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως. Στο νησί υπήρχε μια μονάδα η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ανάδοχη εταιρεία ενώ τοποθετήθηκε και μια καινούργια, σύγχρονης τεχνολογίας.
«Το Καστελόριζο θα γίνει πλέον ένα νησί υδατικά αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται από τη μεταφορά νερού με πλοίο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Σπάσαμε ένα κατεστημένο 30 ετών, το Καστελόριζο πλέον θα έχει δύο νέες και σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης, νερό ποιοτικό και αρκετό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών αυτού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης.

Περιφερειακό Συνέδριο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο θα μεταβεί στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου.
Ο πρωθυπουργός, στις 18:00, θα λάβει μέρος σε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις 19:30 θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: