Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ο Ακης, ο Χοντρός και ο εκατομμυριούχος.

kourdistoportocali.com
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο “Ο Άκης, ο μυστήριος κ. Ζαγιάτ και ο εκατομμυριούχος κ. Ντίνος” υπογράφει ο Νίκος Χασαπόπουλος στο κυριακάτικο Βήμα. Διαβάζοντάς το αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεθοδικά στήθηκαν οι μπίζνες στα εξοπλιστικά και στη προκειμένη περίπτωση πως άνοιξε ο... δρόμος του Ακη για το Κρεμλίνο.

Fouad al-Zayat
Στη Κύπρο ήταν κοινό μυστικό: Καμιά διακίνηση όπλων δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τη μεσολάβηση του κ. Φουάν Αλ Ζαγιάτ, ενός αμφιλεγόμενου σύρου εκατομμυριούχου με λιβανέζικο διαβατήριο και κυπρική ιθαγένεια. Ο Φουάν με πάθη όπως τα ρωσικά οπλικά συστήματα, τα ιδιωτικά αεροσκάφη, τα καζίνα και η Άννα Βίσση κατοικεί μόνιμα σε μια υπερπολυτελή μεζονέτα στην περιοχή Έγκωμη της Λευκωσίας. Στην διεθνή πιάτσα του τζόγου είναι γνωστός με το παρατσούκλι ο Χοντρός.



Στενοί φίλοι του Χοντρού ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο προφυλακισμένος κ. Άκης Τσοχατζόπουλος. Στον Χοντρό και στον Μιχαηλίδη αποδίδουν την υποδοχή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου από τον ρώσο πρόεδρο μπόριν γέλτσιν. Ο Άκης είχε μπει στο Κρεμλίνο με τον αέρα αρχηγού κράτους και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο θρυλικό εργοστάσιο των Μινκ και Σουχόι, ενώ συνάντησε εκπροσώπους των εταιρειών Rosoboronexport και Rosvoorouzhenie (που κατασκευάζουν τους S-300).

Όσο για τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη ο τότε βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Χρ. Πουργουρίδης μίλησε για διεφθαρμένους πολιτικούς και υπουργό που εκμεταλλεύθηκε την πολιτική για να πλουτίσει αθέμιτα: Ηρθε πριν από χρόνια ο Μιχαηλίδης από το χωριό του το Κοιλάνι, ένα γνήσιο αμπελοχώρι, με δέκα σελήνια στη τσέπη (σ.σ 85 ευρώ) και ξαφνικά έγινε πολυεκατομμυριούχος. Πως τα κατάφερε άραγε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: